Activitate

Salariaţi ai OMV Petrom au pichetat joi sediul central al companiei în speranţa că eforturile lor vor determina administraţia să reevalueze oferta salarială, astfel încât să fie evitată situaţia ca angajaţii să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă, care expiră la data de 31 decembrie 2023, conform unui comunicat al Sindicatului Naţional Petrom.

"Am avut o ultimă rundă de negocieri acum o săptămână. Paşii pe care îi făceam erau neconcludenţi total, adică administraţia venea cu oferte care erau foarte apropiate una de alta. Pentru că ne asumasem ca într-o lună şi jumătate să închidem aceste negocieri conform legii, discuţia a fost ca în momentul în care vin cu o ofertă care dovedeşte că respectă angajaţii să ne putem întâlni. Din păcate, această ofertă nu s-a concretizat săptămâna aceasta şi nu ne-am întâlnit. Nu am nicio informaţie de la dumnealor. Oficial, nu s-a întâmplat nimic. Aşteptăm săptămâna viitoare.(...) La 31 decembrie se încheie actualul contract de muncă. Într-o atare situaţie, va trebui să deschidem conflictul de muncă, conform legii. Un conflict care nu înseamnă neapărat grevă, înseamnă conform legii o conciliere moderată de Inspectoratul Teritorial unde are compania sediul. Poate ne putem înţelege după anul nou, dar mi se pare foarte târziu, a declarat, pentru AGERPRES, Florin Bercea presedinte FSLI Petrol - Energie.

Acesta a subliniat că problemele angajaţilor "sunt acute", tichetele de masă au o valoare foarte mică şi se încearcă transformarea biletelor de odihnă li tratament în bonus, printre altele.

Comunicatul Sindicatului Naţional Petrom mai semnalează că petroliştii acuză deteriorarea dialogului social şi lipsa de respect cu care sunt trataţi de companie, nerecunoscându-li-se meritele avute "în profiturile monstruoase" obţinute în ultimul an şi faptul că se uită că este nevoie de ei pentru realizarea obiectivelor îndrăzneţe asumate prin strategie.

Săptămâna trecută, conducerea companiei a transmis că OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Naţional Petrom.

"Menţionăm că remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii, conform Contractului colectiv de muncă, precum şi alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizaţie de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanţă etc. Vom menţine acelaşi nivel competitiv al remuneraţiei şi pe viitor, intenţie pe care am exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credinţă a partenerilor noştri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariaţii noştri", au spus reprezentanţii OMV Petrom.

Sindicatul National Petrom este o organizaţie sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24.000 de angajaţi din cadrul grupului OMV Petrom şi din alte societăţi comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază şi încheie Contracte Colective de Muncă.

Sindicatul Naţional Petrom este afiliat la FSLI Petrol-Energie, federaţie reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol şi gaze şi minerit energetic.

SURSA : AGER PRESS https://www.agerpres.ro/social/2023/12/14/salariati-ai-omv-petrom-au-pichetat-joi-sediul-central-al-companiei--1219525

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Protest Continuat și Hotărâre Neclintită a Angajaților OMV Petrom în Fața Sediilor

12 decembrie 2023. Astăzi, sute de membri și lideri ai Sindicatului Național Petrom au reiterat hotărârea lor fermă în ceea ce privește obținerea unui Contract Colectiv de Muncă echitabil, participând la protestele desfășurate în mai multe orașe din țară. Această manifestare a solidarității și determinării a avut loc la sediul central Petrom City din București și la sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și la Rafinăria Petrobrazi.

Numărul impresionant de participanți reflectă unitatea și determinarea salariaților de a lupta pentru drepturile lor în fața ofertei inacceptabile a companiei. Protestul de astăzi reafirmă cerința vehementă a angajaților OMV Petrom pentru un Contract Colectiv de Muncă care să le ofere protecție și beneficii pe măsura contribuției lor esențiale la succesul companiei.

"Sperăm ca ecourile acțiunilor noastre de protest să determine administrația să reevalueze oferta salarială conform cerințelor noastre și să vizeze un acord just, benefic atât pentru angajații săi, resursa cea mai importantă, cât și pentru companie," a declarat un lider sindical.

Sindicatul Național Petrom își exprimă hotărârea de a continua negocierile cu administrația într-un spirit de bună-credință și deschidere. Cu toate acestea, în cazul în care nu se va găsi o soluție rapidă și favorabilă, protestele în stradă vor continua. Membrii sindicatului sunt determinați să lupte pentru drepturile lor prin toate mijloacele sindicale disponibile până când vor obține un Contract Colectiv de Muncă care să reflecte eforturile și contribuțiile lor semnificative.

Revendicările salariaților, exprimate cu tenacitate în cadrul protestelor, vizează protejarea puterii de cumpărare pentru un trai decent, majorarea tichetelor de masă și menținerea drepturilor actuale, precum biletele de odihnă și tratament.

Sindicatul Național Petrom face apel la administrație să asculte vocea angajaților și să își îndrepte atenția către nevoile lor esențiale, contribuind astfel la menținerea unui mediu de lucru echitabil și motivant pentru toți.

Protestele vor continua până când solicitațiile salariaților vor fi soluționate în totalitate.Despre Sindicatul Național Petrom
Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.
Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Salariații OMV Petrom continuă protestul masiv împotriva ofertei inacceptabile a companiei


11 decembrie 2023. Ploiești. La o săptămână de la demararea protestelor, sute de angajați, membri ai Sindicatului Național Petrom vor continua să picheteze mâine, 12 decembrie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00 sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (15:00-17:00 Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, în speranța obținerii unui Contract Colectiv de Muncă echitabil.

În acest sens, membrii de sindicat fac tot ceea ce le stă în putință pentru a determina OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023.

”Ne simțim nevoiți să continuăm manifestațiile în stradă, pentru că trebuie să se înțeleagă că ne aflăm într-o situație extrem de dificilă, cu o inflație nemaiîntâlnită. Această companie generează profitul colosal prin intermediul nostru și ar trebui să-și  trateze angajații mai bine!”

”Păstrarea biletelor de odihnă și tratament este mai mult decât necesară, deoarece acestea contribuie la menținerea sănătății noastre.
Biletele de odihnă și tratament reprezintă o tradiție a acestei companii - o tradiție care are la bază nevoia noastră esențială de refacere, a celor care-și dedică energia 100% pentru atingerea profitului uriaș al acestei companii.”

Dorim să subliniem faptul că buna-credinţă reprezintă o caracteristică fundamentală a dialogului social pe care-l derulăm cu administrația, însă nu putem fi de acord cu o ofertă care nu reflectă efortul depus de angajați și care nu este aliniată cu creșterile de prețuri alarmante.

 

Prostest 06-07 decembrie 2023

Stimați colegi,
Astăzi, 07 decembrie 2023, după două zile de protest, am probat că solidaritarea nu este doar un cuvânt scris pe hârtie.
Am văzut în ochii tuturor celor prezenți la sediul central Petrom City – București, și la sediile asset-urilor noastre din întreaga țară, hotărâre și determinare pentru a susține drepturile și revendicările noastre legitime în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă.
Fiecare membru al sindicatului nostru a jucat un rol esențial în evidențierea nemulțumirilor noastre și în transmiterea mesajului nostru puternic. Astăzi, prin vocea noastră unitară, am reușit să atragem atenția presei asupra revendicărilor noastre și să facem cunoscute cerințele noastre esențiale pentru un mediu de muncă corect și echitabil.
Constatăm cu bucurie că merită să luptăm pentru fiecare punct de pe agenda solicitărilor noastre către administrație. Suntem conștienți de eforturile depuse și de implicarea voastră în această luptă pentru drepturile din noul Contract Colectiv de Muncă.
Lupta nu s-a încheiat, iar succesul depinde în continuare de unitatea și tenacitatea fiecăruia dintre noi. Vă îndemnăm să continuați să fiți implicați în a ne susține demersurile noastre în negocierile pentru noul CCM. Pozele de la protest, atașate acestui comunicat, sunt doar câteva mărturii ale puterii și solidarității noastre.
Linkuri către aparițiile noastre în presă pot fi găsite la finalul acestui mesaj, iar mai multe informații și actualizări vor fi disponibile pe pagina noastră de Facebook.
UNIȚI SUNTEM MAI PUTERNICI! 

Cu solidaritate,
Colegiul Director al Sindicatului Național Petrom

https://adevarul.ro/economie/protest-de-amploare-din-mediul-privat-angajatii-2321928.html
https://www.economica.net/sute-de-angajati-omv-petrom-au-protestat-in-fata-sediului-principal-al-companiei-din-bucuresti-si-a-celorlalte-sedii-din-teritoriu-video_710828.html
https://newsflash.ro/protest-masiv-al-salariatilor-omv-petrom-impotriva-ofertei-inacceptabile-a-companiei/
https://www.wall-street.ro/articol/Careers/303226/proteste-la-omv-petrom-ce-spune-compania-despre-salariile-care-ii-nemultumesc-pe-angajati.html#gref
https://www.ziar.com/news=15586603
https://www.capital.ro/protest-angajati-omv-petrom-sindicat.html/amp
https://www.ziarulprofit.ro/protest-masiv-al-salariatilor-omv-petrom-impotriva-ofertei-inacceptabile-a-companiei/
https://www.stiripesurse.ro/protest-masiv-al-salariatilor-omv-petrom-impotriva-ofertei-inacceptabile-a-companiei_3164031.html
https://ziarulargesul.ro/incepand-de-astazi-protest-al-salariatilor-omv-petrom-la-pitesti-si-in-alte-orase/
https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/salariatii-omv-petrom-in-strada-protestele-sunt-programate-pe-mai-multe-zile-inclusiv-in-bihor-4467019/
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/protest-al-angajatilor-omv-petrom-la-constanta-ce-nemultumiri-au-salariatii-galerie-foto-video-838087.html
https://www.ordinea.ro/protest-al-salariatilor-omv-petrom-vezi-ce-solicitari-au-acestia/
https://www.observatorulph.ro/eveniment/2706741-protest-al-angajatilor-omv-petrom-la-ploiesti-si-rafinaria-petrobrazi-sindicatul-este-nemultumit-de-noul-contract-colectiv-de-munca
https://mainnews.ro/protest-al-angajatilor-omv-petrom-la-constanta-muncim-dupa-cat-ne-platiti/
https://prahovaexpress.ro/protest-amplu-al-angajatilor-omv-petrom-la-ploiesti-si-rafinaria-petrobrazi-din-nemultumire-fata-de-noul-contract-colectiv-de-munca/
https://anchetaonline.ro/pitesti-protest-angajatilor-petrom-nemultumiri-127929/

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Protest Masiv al Salariaților OMV Petrom împotriva Ofertei Inacceptabile a Companiei

06 decembrie 2023. Ploiești. Sute de angajați, membri ai Sindicatului Național Petrom au luat cu asalt sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi, exprimându-și nemulțumirea față de oferta inadecvată formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă.

Principalele nemulțumiri ale salariaților OMV Petrom includ oferta jignitoare pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea redusă a tichetului de masă, și scăderea compensațiilor pentru biletele de tratament. Protestatarii au subliniat faptul că această ofertă nu reflectă eforturile lor constante și contribuția esențială la consolidarea poziției de lider al companiei în industrie, precum și la profitul de 2,5 miliarde de lei înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023.

În loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, salariații au fost nevoiți să iasă în stradă,  pentru a atrage atenția asupra condițiilor salariale inacceptabile.

Câteva dintre declarațiile membrilor de sindicat care au participat la proteste:

”Vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că ne sunt luate drepturi vechi, cu care noi angajații ne-am obișnuit.  Și aici mă refer la biletele de odihnă și tratament.
Atâta timp cât compania atentează la dreptul nostru de refacere, nu vom fi de acord cu un contract colectiv de muncă prin care să renunțăm la dreptul nostru câștigat de-a lungul timpului prin negociere; drept care ne este la acest moment atacat de companie!”  

”În situația în care inflația din ultimii ani a depășit 22%, amintim doar anul 2022 când compania a avut un profit de 2 miliarde de euro.
Nu putem accepta o altă ofertă decât una în care inflația să fie acoperită integral, plus un procent.”

”Suntem determinați să luptăm pentru drepturile noastre și pentru un contract colectiv de muncă echitabil, chiar dacă asta înseamnă să ne facem auziți și să ne solicităm drepturile ieșind în stradă.
Avem nevoie să ne fie recunoscute efortul și contribuția adusă la profitul colosal al companiei prin intermediul unei majorări salariale corecte și avantajoase!”

”Cerem o majorare a valorii tichetelor de masă, având în vedere faptul că valoarea acestora este cu mult sub media pe țară.
Avem nevoie de o alimentație decentă, care să ne susțină aportul de nutrienți necesar desfășurării activității profesionale.”

”Vreau să subliniez că negocierile reprezintă o prioritate, iar majorarea salarială trebuie să compenseze creșterea nemaiîntâlnită a prețurilor.
Avem nevoie de o creștere echitabilă care să reflecte dificultățile economice!”

Protestatarii, conștienți de importanța luptei lor, au rezistat în fața condițiilor meteo dificile, solidari în încercarea lor de a obține drepturile și respectul cuvenit pentru contribuția esențială la succesul și profitabilitatea OMV Petrom.

OMV Petrom este îndemnată să reevalueze oferta salarială și să vizeze un acord echitabil și benefic atât pentru angajații săi, resursa cea mai importantă.
Membrii de sindicat vor continua să își facă auzită vocea și să lupte pentru drepturile lor legitime în speranța unei soluții constructive.


Despre Sindicatul Național Petrom
Sindicatul National Petrom este o organizație sindicală legal constituită, care reprezintă interesele a aproximativ 24 000 de angajați din cadrul grupului OMV Petrom și din alte societăți comerciale precum Expert Petroleum S.R.L., Expert Petroleum Solutions S.R.L., Mazarine Energy, Dacian Petroleum, GSP Offshore, J.Christof E&P Services S.R.L., J.Christof Consulting S.R.L., Christof MB Well, Bonatti SpA Parma-Sucursala Bucuresti, Dietscon O&M, Dietsmann SRL, Falck Fire Services S.R.L, Kraftanlagen Romania S.R.L., R&R Oil Services SRL, SWS Engineering &Consulting, pentru care negociază și încheie Contracte Colective de Muncă.
Sindicatul Național Petrom este afiliat la F.S.L.I. Petrol-Energie, federație reprezentativă la nivelul sectorului energie, petrol și gaze și minerit energetic.

Contact: office@snpetrom.ro

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ
 
Salariații OMV PETROM își strigă nemulțumirea în stradă împotriva ofertei făcute de companie

Câteva sute de salariați OMV Petrom pichetează începând de astăzi, 06 decembrie 2023, între orele 10 și 12,  și vor continua pe 07, 12, 13, 14, 19, 20 decembrie 2023,  sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi. Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care nu este aliniată la creșterile de prețuri cu care ne confruntăm.
Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.
„Astăzi, pe 6 decembrie 2023, într-o zi specială dedicată bucuriei și generozității de Moș Nicolae, membrii sindicatului nostru se adună în fața sediilor OMV Petrom, în loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, oamenii se simt nevoiți să iasă în stradă pentru a-și face auzită vocea. Într-un spirit al solidarității și al speranței, cerem respectul pentru munca noastră asiduă, corelarea veniturilor cu efortul depus și cu profitul pe care l-am generat. Solicităm angajatorului o creștere salarială adecvată peste rata inflației. Împreună, ca membri ai Sindicatului Național Petrom, ne facem cunoscute doleanțele în speranța că veți conștientiza importanța și tradiția acestor drepturi.”, declară Florin Bercea, Președintele Sindicatului Național Petrom.
Aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflației și de criza costului vieții, iar contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță. Datele economice recente, inclusiv cele privind inflația, ilustrează o imagine agravată a puterii de cumpărare a lucrătorilor, subliniind astfel importanța demersurilor de negociere. Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023.

 

Comunicat salariați GSP


Stim că treceți printr-o perioadă grea și tocmai de aceea, împreună cu OMV Petrom, întreprindem toate demersurile în vederea remedierii acesteia. Ca rezultat al demersurilor noastre și al presiunilor Petrom către angajatorul dvs, au fost plătite salariile pentru TUPE 1 și NON TUPE.

În aceste momente, împreună cu avocații noștri, pregătim o nouă acțiune în instanță împotriva GSP Offshore, pentru a ne asigura că vă veți recupera drepturile care nu sunt plătite în mod intenționat de către angajator.


Din păcate, constatăm cu surprindere că unii dintre reprezentanții capitalului românesc se dovedesc a fi mult mai nocivi pentru salariați, dar și pentru economie, decât reprezentanții capitalului străin. Cu excepția GSP Offshore, celelalte societăți comerciale cu capital străin, care au preluat salariați de la OMV Petrom, își îndeplinesc obligațiile legale și contractuale, plătind corect salariații, asigurându-se de achitarea datoriilor la bugetul statului, asigurărilor de sănătate, echipându-i conform normelor de securitate și sănătate în muncă. Considerăm că încălcarea acestor drepturi fundamentale nu asigură un mediu de lucru optim desfășurării activității de către angajați.


GSP Offshore apărută după falimentul dubios al societății GSP, continuă să își păcălească și să își prejudicieze angajații, neplătind orele de lucru suplimentare, încălcând dispozițiile legale, privind timpul liber și dreptul la odihnă, reglementate prin Codul Muncii (Capitolul III) și ar fi mulțumită dacă aceștia și-ar desfășura activitatea fară a fi remunerați. Ca dovadă a celor menționate, vă îndemnăm să consultați detaliile cu privire la afacerile dubioase desfășurate de această societate accesând linkul: https://www.riseproject.ro/articol/calul-troian-din-independenta-noastra-energetica.

Sindicatul Național Petrom vă este alături și efectuează toate demersurile necesare, în limitele legale pentru ca relațiile de muncă dintre dvs. și angajatorul GSP Offshore S.R.L. să se desfășoare conform prevederilor legale și convenționale aplicabile.

Nu vom abandona lupta până când toate drepturile dvs vor fi respectate și plătite la zi!


UNIȚI SUNTEM MAI PUTERNICI!


Cu solidaritate,

Colegiul Director al Sindicatului Național Petrom

 

Conferința CEOM

Alegerea Organelor de Conducere ale Comitetului European al Oamenilor Muncii pentru

OMV – Petrom – Borealis

8 – 10 iunie 2022, VienaReprezentanții Sindicatului Național Petrom (Florin Bercea, Mihai Sava Nicolescu, Manuel Chejnoiu, Costin Voicu, Alexandru Zelenyak, Meetescu Adrian, Radu Georgescu, Simona Tătulescu, Ion Dragomir, Gheorghe Ciobanu, Cătălina Costache, Gheorghe Butcovan, Remus Sofronie) au participat în perioada 08-10 iunie 2022 la Conferința Comitetului European al Oamenilor Muncii, ce s-a desfășurat la Viena.

Conferința a debutat cu prezentarea noii strategii, susținută de către Vice-Președintele Senior HR al OMV Group – Peter Pirkner, axându-se pe importanța cooperării și a dialogului social, punând în lumină cea mai importantă resursă, și anume oamenii.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a constat în alegerea organelor de conducere ale CEOM.

Comitetul European al Oamenilor Muncii este compus după cum urmează:

Vicepreședinții

Florin Bercea (Sindicatul Național Petrom);

Alfred Redlich (OMV);

Kenneth Lund (Borealis);

· Comitetul Director este constituit astfel:

Președintele

Hubert Bunderla (Borealis)

Vicepreședinții;

OMV Group: Angela Schorna; Alexander Auer;

Sindicatul Național Petrom: Manuel Chejnoiu; Mihail Nicolescu;

Borealis: Solie Lustig; Maes Joris.

Dorim să îi urăm domnului Hubert Bunderla mult succes în noua funcție de Președinte al Comitetului European al Oamenilor Muncii, cât și delegaților aleși. Suntem convinși că vom continua colaborarea fructuoasă pe care am întreprins-o până în prezent.

Cu considerație,

Colegiul Director al Sindicatului Național Petrom

Protest

28 Decembrie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ Noi proteste în toată țara: Salariații OMV PETROM continuă pichetările în stradă pentru a-și proteja puterea de cumpărare 28 decembrie 2021. Ploiești. Sute de salariații OMV Petrom, membri ai Sindicatului Național Petrom, continuă protestele începute pe 22 decembrie 2021 și vor picheta din nou, mâine 29 decembrie, între orele 10 și 12, sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din Crișana-Banat (Suplacu de Barcău), Oltenia (Craiova), Muntenia Vest (Pitești), Muntenia (Ploiești), Moldova (Buzău) și Rafinăria Petrobrazi. Salariații OMV Petrom sunt dezamăgiți de diferențele dintre declarațiile din presă ale reprezentanților companiei și nivelul real al ofertei făcute în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de muncă, care este mult sub evoluția prețurilor și a inflației. „Toți membrii noștri acționează cu bună-credință, muncind cu dedicare pentru bunul mers al companiei. Fie că s-a lucrat de acasă, fie că s-au preluat sarcini noi, că s-au făcut mii de ore suplimentare care nu au fost plătite, cu toții am susținut prin eforturi deosebite, în toată această perioadă rezultatele bune, confirmate de rapoartele oficiale ale companiei. Nu cerem nimic aberant! Un rezultat favorabil pentru salariați, înseamnă respect pentru munca lor și protejarea puterii de cumpărare. Înseamnă salarii care să nu rămână în urmă față de munca pe care o depunem și față de costurile vieții care cresc. Înseamnă un nou Contract Colectiv de Muncă.”, declară Elena Tănase, membru al Colegiului Director al Sindicatului Național Petrom. Revendicările au în vedere respectul față de munca și dedicarea arătate, care au dus la dublarea profitului companiei în primele 9 luni, conform rapoartelor publice. Protestatarii cer protejarea puterii de cumpărare, pentru un trai decent, plata orelor suplimentare, asigurarea ajutorului deductibil, conform legii, de până la 400 de lei pentru susținerea cheltuielilor lunare cu utilitățile pentru cei care muncesc de acasă, precum și protejarea drepturilor actuale. „Actualul Contract Colectiv de Muncă al salariaților OMV Petrom expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021 și cu toții vrem ca angajații să fie în continuare protejați, să aibă drepturi și beneficii echitabile, garantate printr-un nou Contract Colectiv de Muncă”, afirmă Marius Nicolae, membru al Colegiului Director al Sindicatului Național Petrom. Numărul participanților la pichetări este limitat de legile în vigoare și întregul program de proteste este adaptat reglementărilor și recomandărilor generate de contextul creat de pandemie, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. Acțiunile vor continua până la soluționarea solicitărilor.


Protest

26 noiembrie 2020
COMUNICAT DE PRESĂ F.S.L.I. PETROL-ENERGIE continuă lupta împotriva abuzurilor îndreptate asupra membrilor săi: Angajați din Petrol-Energie ies de mâine în stradă și apără drepturile salariaților transferați la contractori neserioși ai OMV Petrom 25 noiembrie 2020, București. FEDERAȚIA SINDICATELOR LIBERE ȘI INDEPENDENTE PETROL ENERGIE (F.S.L.I. PETROL-ENERGIE) anunță că mâine, 26.11.2020, în intervalul orar 10:00-12:00, va avea loc primul protest în stradă pentru susținerea membrilor săi ale căror drepturi sunt încălcate constant și flagrant în ultimul an de către contractorul OMV Petrom, Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP OFFSHORE). Acțiunea de pichetare va fi organizată cu respectarea numărului maxim de participanți potrivit normelor, reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. Revendicările se referă la respectarea drepturilor angajaților, conform angajamentelor asumate de contractor prin semnarea contractului cu cedentul OMV Petrom și a Protocolului cu Sindicatul Național Petrom pentru onorarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă aplicabil la data transferului. Printre marile disfuncționalități raportate în mod repetat în ultimele 12 luni, se numără achitarea cu mare întârziere, nejustificată, a unor venituri, neplata orelor suplimentare și a altor sume de bani datorate precum și a primelor de performanță. Extrem de grav este faptul că există și copii care sunt victime ale indiferenței față de lege ale acestui contractor, care nu a plătit pensiile alimentare mai multe luni deși a oprit la sursă sumele, afectând astfel drepturile legale ale acestor copii, dezvoltarea și educația lor. Chiar și acum, angajații spun aceste sume sunt întârziate de două luni. „Suntem încă o dată uimiți de modul original în care contractorul GSP Offshore alege să interpreteze clauzele Contractului Colectiv de Muncă și respectarea obligațiilor legale, declarând public că situația angajaților transferați a fost și este una favorabilă, deși Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care a întreprins controale și verificări și a dispus aplicarea unor sancțiuni contravenționale. Obiectivitatea noastră este probată de faptul că semnalizarea situațiilor de încălcare a CCM a fost făcută în raport cu modul în care cedentul OMV Petrom s-a raportat la clauzele pe care le-a respectat întocmai până la momentul transferului și nicidecum la vreo „interpretare” a noastră. Suntem convinși că nici de această data, încercarea de subminare a credibilității Sindicatului nostru reprezentativ prin acuze calomnioase, afirmații nefondate despre așa-zise interferențe și declarații de rea-credință făcute la adresa reprezentanților Sindicatului nostru nu va avea succes. Nu ne vom lăsa intimidați și vom continua lupta pentru apărarea drepturilor cu adevărul de partea noastră”, declară Colegiul de Conducere F.S.L.I. Petrol-Energie Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare.


 


Ziua Petrolistului

8 septembrie 2020
Dragi Colegi, Împreună cu Colegiul Director vă felicit cu prilejul Zilei Petrolistului pe fiecare dintre dumneavoastră, cei care zi de zi lucrați cu dăruire și responsabilitate în foraj, în extracție, în prelucrarea și în cercetarea petrolului. Fie că sunteți sondori, electricieni, mecanici, fie că lucrați la intervenții la sonde, la întreținere, la mica sau la marea mentenanță, fie că lucrați în prelucrare în rafinărie, la distribuție sau la birouri, cu toții suntem petroliști, cu toții despicăm măruntaiele pământului, îi extragem seva și o transformăm în energie pentru oameni. De 30 de ani sărbătorim împreună Ziua Petrolistului pe 8 septembrie, dar anul acesta, pentru prima dată, festivitățile pe care le doream cu toții nu pot avea loc din cauza măsurilor restrictive și a regulilor de distanțare fizică pe care suntem nevoiți să le respectăm. Cu toate că trăim aceste momente dificile, cu toții știm că doar uniți putem să învingem incertitudinea și noile provocări pe care le avem în față. Că doar solidari putem să reconstruim și să readucem speranța și încrederea în viitorul petroliștilor. La fel cum în 1990 sindicatele puternice, reunite în F.S.L.I. Petrom, au obținut recunoașterea contribuției petroliștilor la susținerea economiei naționale și prin această sărbătoare, Sindicatul Național Petrom luptă continuu pentru ca membrii săi să fie respectați și să aibă drepturile protejate. Prin negocierile puternice avute pentru Contractul Colectiv de Muncă încheiat la finele anului trecut, membrii SNP au garantată, alături de multe alte drepturi, prima pentru Ziua Petrolistului de 2000 de lei brut pentru anul 2020 și de 2400 de lei brut pentru anul 2021. Alături de Colegiul Director, vă doresc să aveți o Zi a Petrolistului plină de sănătate și unitate. ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI! Florin Bercea Președinte Sindicatul Național Petrom

Impreuna Sarbatorim Ziua Femeii

Martie 2020
Dragi Colege, La acest sfârșit de săptămână, pe 8 Martie, vom sărbători cu încredere și gânduri bune Ziua Femeii. Cu acest prilej doresc să vă mulțumesc, împreună cu Colegiul Director, pentru contribuția importantă pe care fiecare dintre dumneavoastră o aduceți activității sindicale și să împărtășesc, împreună cu câteva colege, gândurile noastre despre ambiția, determinarea și realizările femeilor din SNP. La mulți ani!

Conferința Ordinară a SNP – Ploiești, 14 mai 2019

Mai 2019
Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a lucrărilor Conferinței s-au numărat Raportul de activitate al Colegiului Director; Execuția Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018; Raportul Comisiei de Cenzori pe 2018; Validarea Hotărârilor Consiliului de Conducere pentru perioada aprilie 2018-aprilie 2019; Proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli și Proiectul Planului de activitate pentru anul 2019.
[citeste mai mult]

Dialogul social în OMV Petrom

Ianuarie 2019
Reprezentanții Sindicatului Național Petrom (SNP) s-au întrunit la Poiana Brașov, în data de 18 ianuarie 2019, cu acest prilej având loc workshop-ul cu tema "Dialogul social în OMV Petrom".
[citeste mai mult]

Gala "Olimpicii Petrom" 2018

Decembrie 2018
96 de tineri au fost premiați în Gala "Olimpicii Petrom" 2018
[citeste mai mult]

Prezidiu CEOM, Viena, 27-28 noiembrie 2018

Noiembrie 2018
În perioada 27-28 noiembrie 2018, la Viena, a avut loc Ședința Prezidiului Consiliului European al Oamenilor Muncii (CEOM) din Grupul OMV Petrom, la care Sindicatul Național Petrom a fost reprezentat de către președintele Florin Bercea, prim- vicepreședintele Mihail Nicolescu-Sava și vicepreședintele Manuel Chejnoiu.
[citeste mai mult]

Conferința CEOM, București

Septembrie 2018
Joi, 6 septembrie 2018, la București, au avut loc Conferința CEOM și ședința Prezidiului CEOM.
[citeste mai mult]

Ziua Petrolistului, o sărbătoare cu suflet

Septembrie 2018
Momentul a fost marcat de către Sindicatul Național Petrom (SNP), în colaborare cu OMV Petrom, printr-un eveniment la care au luat parte sindicaliști, reprezentanți ai companiei, parteneri și colaboratori, atât din țară, cât și din străinătate.
[citeste mai mult]

Conferinta CEOM, Burghausen, 28 iunie 2018

Iulie 2018
Avand in vedere calendarul intalnirilor CEOM pentru anul 2018, aprobat la sfarsitul anului 2017, in data de 28 iunie 2018, la Burghausen, s-a desfasurat sedinta Prezidiului CEOM.
[citeste mai mult]

Competiție reușită: Cupa SNP la Crap – zona Moldova, suspans până la final!

Iulie 2018
În perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, pe lacul Frasin (jud. Iași), a avut loc a VII-a ediție a Cupei Sindicatului Național Petrom (SNP) la Crap – zona Moldova
[citeste mai mult]

Noul CEO al OMV Petrom, Christina Verchere, la sedinta Consiliilor de Conducere ale Sindicatului National Petrom (SNP) si FSLI ‘Petrol-Energie’

Iulie 2018
Consiliile de Conducere ale Sindicatului National Petrom (SNP) si FSLI ‘Petrol-Energie’, s-au reunit, in data de 26 iunie 2018, intr-o sedinta prezidata de catre Domnul Florin Bercea, la care a fost invitat si noul CEO al OMV Petrom, Doamna Christina Verchere.
[citeste mai mult]

Transfer contributii 2018

Iulie 2018
Dragi colegi,
Așa cum a fost stabilit în cadrul negocierilor colective, reprezentanții OMV Petrom și ai sindicatului reprezentativ, Sindicatul Naţional Petrom (SNP), s-au întâlnit pentru a discuta soluțiile privind asigurarea continuării protecției veniturilor salariaților ca urmare a transferului contribuțiilor sociale.
[citeste mai mult]

Conferinta SNP 2018

Martie 2018
In perioada 27-30 martie 2018, au avut loc Conferintele Sindicatului National Petrom - Ordinara si Extraordinara, prilej cu care s-au discutat si aprobat documente importante ale organizatiei noastre si s-au ales, prin vot secret, Presedintele SNP si membrii Comisiei de Cenzori.
[citeste mai mult]

Activitati sportive SNP

Iulie 2017
Cupa SNP la crap, zona Moldova editia a VI-a, a adus la start nu mai putin de 74 competitori de la 12 filiale SNP ,din aceasta zona. In perioada 21-23 iulie 2017 a avut loc cea de-a II-a editie a Cupei SNP la crap organizata de SNP si Filiala Suplac.
[citeste mai mult]

Conferinta SNP 2017

Mai 2017
In luna mai 2017 in Statiunea Baile Felix, judetul Bihor.La Conferinta SNP au participat invitati de seama reprezentand autoritatile locale...
[citeste mai mult]

Raport de tara al Romaniei 2017

22.03.2017
[descarca fisier]

Consiliul de Conducere

22.02.2017
[descarca fisier]

Conferinta CEOM – OMV

16.02.2017
La conferința au participat membrii CEOM din România ,Austria si Germania. In cadrul ședinței au fost prezentate rapoartele fiecărei tari in parte ,in care au fost prezentate cele mai importante probleme cu care se confrunta salariații din grupul OMV.
[citeste mai mult]