Dialogul social în OMV Petrom

Reprezentanții Sindicatului Național Petrom (SNP) s-au întrunit la Poiana Brașov, în data de 18 ianuarie 2019, cu acest prilej având loc workshop-ul cu tema „Dialogul social în OMV Petrom”.

Lucrările ședinței au fost prezidate de către Președintele SNP – Florin Bercea, la eveniment fiind prezenți liderii filialelor SNP.

În 2018, dialogul social între Sindicatul Național Petrom și conducerea companiei OMV Petrom s-a desfășurat în spiritul de conlucrare dintre părți, în beneficiul membrilor noștri de sindicat. Având în vedere că am traversat un an plin de provocări, prin dialogul social am realizat un proces continuu prin care împreună cu liderii zonali și locali ne-am informat și consultat în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun.

Celor prezenți li s-a prezentat o informare legată de activitățile derulate anul trecut, fiind trecute în revistă și provocările pentru 2019. Având în vedere noile reglementări din sistemul energetic privind impozitarea companiilor, s-a menționat faptul că acestea ar putea influența activitatea OMV Petrom și a contractorilor acestei companii.

În cadrul dialogului social cu liderii noștri, un alt punct de interes al discuțiilor a vizat situația programelor de reorganizare din sectorul Upstream din OMV Petrom, programele SOP și SPFO.