Ziua Petrolistului, o sărbătoare cu suflet

Sărbătorită începând cu anul 1990, la inițiativa Federației Sindicatelor Libere și Independente Petrom, Ziua Petrolistului se află sub patronajul Sfintei Maria, aleasă drept protectoare a petroliștilor. Această zi este dedicată personalului din industria petrolului, celor care lucrează în foraj, extracție, prelucrarea și cercetarea petrolului.

Momentul a fost marcat de către Sindicatul Național Petrom (SNP), în colaborare cu OMV Petrom, printr-un eveniment la care au luat parte sindicaliști, reprezentanți ai companiei, parteneri și colaboratori, atât din țară, cât și din străinătate.

Cu acest prilej, Christina Verchere - CEO al OMV Petrom – a precizat: “Mă bucur că sunt la sărbătoarea dumneavoastră, a petroliștilor, care are loc de peste 25 de ani ca o recunoaștere a eforturilor depuse de către cei care lucrează în această industrie. Nu știu ce părere aveți dumneavoastră, dar eu personal sunt foarte mândră că lucrez în industria petrolului și gazelor. Avem o uriașă responsabilitate și un privilegiu, în același timp, să asigurăm energie românilor. Mobilitate, lumină, încălzire, acestea sunt formele de energie pe care le asigurăm, ele fiind esențiale pentru viața de zi. Știm că se obțin cu eforturi mari, cu angajament și dăruire. Ne aflăm aici să sărbătorim în primul rând eforturile dumneavoastră, dar în același timp să ne și bucurăm de acest eveniment”.

La rândul său, Florin Bercea, președintele Sindicatului Național Petrom, a spus că „dacă doamna Verchere a început să vorbească în limba română, asta înseamnă că are de gând să stea mult timp aici, iar noi vrem să avem rezultate bune împreună, atât pentru companie, cât și pentru oamenii pe care îi reprezentăm. Vreau să fie cu adevărat o sărbătoare și să-i punem în centrul atenției pe cei care ne-au făcut să fim aici. Este vorba de cei de care se leagă istoria industriei petroliere în România, dar și cei care astăzi se află la locurile lor de muncă și se bucură acolo de această sărbătoare. Este o recunoaștere pentru cei care muncesc din greu să aducă energie țării. Vreau să punem omul în centrul tuturor acțiunilor noastre și să ne gândim că este o resursă pe care foarte greu o putem înlocui. Vă doresc ca Sfânta Fecioară Maria, care este protectoarea petroliștilor români, să vă însoțească și să vă ocrotească oriunde veți fi și să aveți, împreună cu familiile dumneavostră, multă sănătate, bucurii şi realizări în activitatea viitoare. La mulți ani!”.

Ca semn de apreciere pentru colaborarea avută până în prezent, Gerhard Singer – președintele Consiliului European al Oamenilor Muncii din Grupul OMV Petrom și Christine Asperger – președintele Structurii de Reprezentare a Salariaților din OMV Austria (Konzernbetribsratsvorsitzende) i-au oferit președintelui SNP, Florin Bercea, o diplomă de onoare și o machetă reprezentând o sondă.