Transfer contributii sociale 2018

Dragi colegi,
 
Așa cum a fost stabilit în cadrul negocierilor colective, reprezentanții OMV Petrom și ai sindicatului reprezentativ, Sindicatul Naţional Petrom (SNP), s-au întâlnit pentru a discuta soluțiile privind asigurarea continuării protecției veniturilor salariaților ca urmare a transferului contribuțiilor sociale.Discuțiile au fost necesare deoarece, la 30 iunie 2018, a expirat perioada pentru care s-a decis acordarea indemnizaţiei de compensare a efectelor negative determinate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, iar până la această dată nu au intervenit modificări față de cadrul legislativ existent la momentul acordării inițiale a indemnizației de compensare menționată mai sus.
 
În urma negocierilor dintre părți, companiile OMV Petrom SA, OMV Petrom Global Solutions SRL, OMV Petrom Marketing SRL și OMV Petrom Aviation SA vor continua să acorde și în următoarele șase luni, în aceleaşi condiţii ca şi în perioada 01.01.2018 - 30.06.2018, indemnizația lunară pentru a proteja veniturile salariaților noștri, în urma transferului contribuțiilor sociale în sarcina angajatului.
 
La societățile Mazarine Energy, J. Christof E&P Services și Wabag compensarea transferului de contributii este asigurata pe toata perioada de valabilitate a OUG 79/2017.
 
De asemenea, suntem in negocieri cu reprezentantii societatilor care au preluat activitati de la OMV Petrom pentru prelungirea perioadei de compensare a transferului de contributii de la angajator la angajat.
 
Colegiul Director SNP