Ziua Petrolistului

Dragi Colegi, Împreună cu Colegiul Director vă felicit cu prilejul Zilei Petrolistului pe fiecare dintre dumneavoastră, cei care zi de zi lucrați cu dăruire și responsabilitate în foraj, în extracție, în prelucrarea și în cercetarea petrolului.

Fie că sunteți sondori, electricieni, mecanici, fie că lucrați la intervenții la sonde, la întreținere, la mica sau la marea mentenanță, fie că lucrațiîn prelucrare în rafinărie, la distribuție sau la birouri, cu toții suntem petroliști, cu toții despicăm măruntaiele pământului, îi extragem seva și o transformăm în energie pentru oameni.

De 30 de ani sărbătorim împreună Ziua Petrolistului pe 8 septembrie, dar anul acesta, pentru prima dată, festivitățile pe care le doream cu toții nu pot avea loc din cauza măsurilor restrictive și a regulilor de distanțare fizică pe care suntem nevoiți să le respectăm.

Cu toate că trăim aceste momente dificile, cu toții știm că doar uniți putem să învingem incertitudinea și noile provocări pe care le avem în față. Că doar solidari putem să reconstruim și să readucem speranța și încrederea în viitorul petroliștilor.

La fel cum în 1990 sindicatele puternice, reunite în F.S.L.I. Petrom, au obținut recunoașterea contribuției petroliștilor la susținerea economiei naționale și prin această sărbătoare, Sindicatul Național Petrom luptă continuu pentru ca membrii săi să fie respectați și să aibă drepturile protejate.

Prin negocierile puternice avute pentru Contractul Colectiv de Muncă încheiat la finele anului trecut, membrii SNP au garantată, alături de multe alte drepturi, prima pentru Ziua Petrolistului de 2000 de lei brut pentru anul 2020 și de 2400 de lei brut pentru anul 2021. Alături de Colegiul Director, vă doresc să aveți o Zi a Petrolistului plină de sănătate și unitate.

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Florin Bercea

Președinte Sindicatul Național Petrom