Conferința Ordinară a SNP – Ploiești, 14 mai 2019

Centrum Ballroom & Conference din Ploiești a găzduit, în data de 14 mai 2019, lucrările Conferinței Naționale a Sindicatului Național Petrom.

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a lucrărilor Conferinței s-au numărat Raportul de activitate al Colegiului Director; Execuția Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018; Raportul Comisiei de Cenzori pe 2018; Validarea Hotărârilor Consiliului de Conducere pentru perioada aprilie 2018-aprilie 2019; Proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli și Proiectul Planului de activitate pentru anul 2019.

Lucrările Conferinței au fost conduse de către Președintele SNP, Florin Bercea, la eveniment participând, ca invitați, Peter Zeilinger - Member of Executive Board OMV Petrom, responsabil cu Explorarea și Producția activităților din România, Marea Neagră și Kazahstan; Claudia Rodler - Business Head HR Upstream în OMV Petrom și Mioara Gălbează - Manager HR în OMV Petrom.

„Dialogul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem. Știu că în cazul nostru dialogul este mai dur, pentru că sindicatele se uită la o parte a monedei, iar patronatul la cealaltă parte, dar vorbim de aceeași monedă, adică oamenii noștri. Mă bucur că avem un sindicat puternic, dialogul este deschis, iar beneficiile se îndreaptă către salariații noștri”, a spus Peter Zeilinger - Member of Executive Board OMV Petrom, responsabil cu Explorarea și Producția activităților din România, Marea Neagră și Kazahstan.

La rândul său, Președintele Sindicatului Național Petrom, Florin Brecea, a punctat: „Am avut discuții deschise și mereu față în față. Chiar dacă vor veni vremuri grele, împreună, ca organizație, vom trece peste aceste provocări. Uniți vom fi mai puternici”.

La conferință s-a discutat și stabilit un plan de pregătire a negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă, care vor avea loc la finele acestui an.