Prezidiu CEOM, Viena, 27-28 noiembrie 2018

În perioada 27-28 noiembrie 2018, la Viena, a avut loc Ședința Prezidiului Consiliului European al Oamenilor Muncii (CEOM) din Grupul OMV Petrom, la care Sindicatul Național Petrom a fost reprezentat de către președintele Florin Bercea, prim- vicepreședintele Mihail Nicolescu-Sava și vicepreședintele Manuel Chejnoiu.

Au fost dezbătute teme legate de investiții, strategie, legea offshore, dividende, digitalizare, HSSQ și programe de restructurare.

Din punct de vedere al HSSQ, unul dintre dezideratele pe termen scurt este ca toate calificările contractorilor și măsurile de protecție a muncii să fie la un nivel ridicat, iar serviciile prestate de către aceștia ar trebui să fie îmbunătățite. Din păcate, tarifele la care s-au negociat contractele din ultima perioadă de timp au mai scăzut, aspect care s-a reflectat și în calitatea serviciilor unor contractori.

Mai mult, s-a propus o uniformizare a “job title” în toate țările în care OMV are o prezență activă, cum ar fi Germania, Austria și România. O astfel de structură standardizată este necesară și pentru a fi evaluat peronalul în toate țările după aceleași criterii.

La finalul ședinței de la Viena s-a stabilit de principiu și calendarul pentru anul 2019 al conferințelor și ședințelor de prezidiu ale CEOM.